Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cuişoarele reduc inflamaţiile

ro

23 Feb, 2016 00:00 2043 Marime text

 
Originare din Indonezia, cuişoarele sunt mugurii florilor nedeschise de culoare roz. Mugurii sunt uscaţi până capătă culoarea maronie şi au un exterior dur. Cuişoarele sunt bogate în antioxidanţi, mangan, acizi graşi Omega-3, vitaminele C şi K, calciu, magneziu şi fibre. Aceştia mai conţin şi eugenol, un compus uleios cu proprietăţi antivirale, antifungice, antiseptice, anestezice şi antiinflamatorii.
 
Cuişoarele sunt folosite pentru a trata durerile de dinţi, dar şi pentru alinarea poftei de alcool la cei care consumă des băuturi. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru împrospătarea respiraţiei şi pentru îmbunătăţirea digestiei. Utilizate sub formă de ceai, ulei, în mâncare sau aplicate ca pastă, cuişoarele ajută la calmarea durerii, indigestiilor, balonării şi a simptomelor asociate cu răcelile şi gripa.
 
Cuişoarele şi uleiul de cuişoare pot reduce greaţa şi pot ameliora durerile dentare. În plus, cuişoarele tratează gripa, răceala şi tusea, ele combat stresul, reduc concentraţia de glucide din sânge la diabetici. Totodată, ajută la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, ameliorând astfel stările de vomă şi durerile de stomac.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii