Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cuişoarele ameliorează durerile dentare

ro

26 Apr, 2016 00:00 2621 Marime text

 
Cuişoarele, bobocii uscaţi ai florii arborelui de cuişoare, sunt plante-medicament eficiente într-o varietate de boli. Cu multe secole înainte de Hristos, terapeuţii chinezi foloseau cuişoarele pentru efectul lor antiseptic. Conţin tanini, betacaroten, flavonoide, mangan, acizi graşi Omega-3, vitamine, minerale şi o substanţă foarte activă a uleiului de cuişoare, eugenol, în proporţie de 90%. Datorită acestui complex de substanţe tonice, cuişoarele au proprietăţi terapeutice antivirale, antiseptice, antibacteriene, tonice, carminative şi antiulceroase.
 
De asemenea, ele mai conţin antioxidanţi foarte puternici, prin intermediul cărora încarcă organismul cu energie, fortificând astfel sistemul imunitar. Terapia cu aceşti muguri are un efect dovedit în combaterea infecţiilor, inflamaţiilor, în prevenirea formării cheagurilor de sânge şi a îmbătrânirii premature. De aceea, cuişoarele sunt recomandate în tratarea răcelilor, a oricăror afecţiuni respiratorii sau digestive, având efecte antibacteriene, sudorifice şi calmante.
 
Ceaiul de cuişoare calmează tusea, astmul, durerile de cap sau pe cele cauzate de măsele şi de sinuzită. Uleiul de cuişoare poate fi folosit în masaj pentru durerile musculare. Pe de altă parte, eugenolul extras din cuişoare este folosit în stomatologie, deoarece, împreună cu alte componente ale cuişoarelor, are un uşor efect anestezic, dar reprezintă şi un agent antibacterian. Durerea de dinţi poate fi calmată prin tamponarea dintelui dureros sau a gingiei cu puţină vată îmbibată cu ulei de cuişoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii