Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
13:12 21 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Coriandrul îmbunătăţeşte digestia

ro

25 Jun, 2016 00:00 747 Marime text
Coriandrul este o plantă anuală din familia pătrunjelului folosită drept condiment. Frunzele de coriandru conţin unele substanţe nutritive foarte esenţiale, precum beta-caroten, vitaminele K, C şi E, acid cafeic, Omega-3, Omega-6, fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, lipolotion, kaempferol şi quercertin. Frunzele de coriandru ajută la menţinerea nivelului zahărului din sânge sub control, reduc nivelul de colesterol şi trigliceride din organism, îmbunătăţesc digestia, circulaţia sângelui şi diminuează retenţia de apă.
 
De asemenea, menţin tensiunea arterială în limite normale, reduc inflamaţiile, ajută la tratarea infecţiilor fungice şi bacteriene. Frunzele şi seminţele de coriandru au efecte sedative, calmează nervii şi combat insomnia. Ceaiurile din fructe de coriandru sunt indicate pentru tratarea dischineziei biliare, gastritelor hiperacide, ulcerului gastric, bronşitei. Datorită proprietăţilor antibacteriane şi antifungice, coriandrul combate infecţia şi ajută sistemul imunitar. Ceaiul din seminţe de coriandru este indicat în cazuri de dureri de stomac, indigestie, umflături ale picioarelor, edeme, cistită. De asemenea, este bun şi pentru detoxifierea organismului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii