Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Consumul de nuci combate depresia

ro

05 Dec, 2014 00:00 1293 Marime text
Nucile, un aliat de nădejde în lupta împotriva depresiei şi a stresului, sunt indicate persoanelor care suferă de insomnii, depresii şi celor care au probleme cu memoria. Bogate în fibre, vitamina B, magneziu şi antioxidanţi, nucile conţin şi cantităţi mari de nutrienţi şi acizi graşi Omega-3, care contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge.
 
În urma cercetărilor medicale, s-a constatat că persoanele depresive au în organism un nivel scăzut de acizi graşi. Din acest motiv, consumul regulat de nuci reduce depresia şi instalează o stare de linişte. Datorită combinaţiei de vitamine, lecitină, magneziu şi acizi graşi, nucile reprezintă alimentul ideal pentru buna funcţionare a creierului. De asemenea, conţin şi cantităţi importante de polifenoli, antioxidanţi puternici, ce reduc efectele negative ale radicalilor liberi, previn îmbătrânirea prematură a celulelor creierului, îmbunătăţind memoria şi funcţia cognitivă.
 
În acelaşi timp, consumul de nuci reduce tensiunea arterială, un factor declanşator al stresului, iar datorită melatoninei, un hormon natural produs de organismul uman, asigură un somn liniştit. Tot nucile îmbunătăţesc circulaţia sângelui, elasticitatea vaselor de sânge şi previn formarea cheagurilor de sânge.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii