Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Consumul de cafea atrage o mulţime de beneficii asupra sănătăţii

ro

24 Apr, 2016 00:00 2106 Marime text
Consumul de cafea atrage o mulţime de beneficii asupra sănătăţii. Dincolo de efectul tonic pe care îl oferă organismului, cafeaua băută zilnic contribuie la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, la scăderea colesterolului. Consumul moderat de cafea protejează inima, ajută la echilibrarea presiunii arteriale şi la normalizarea colesterolului din sânge, scăzând semnificativ riscul de boli cardiovasculare sau infarct.
 
Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi şi acid clorogenic, consumul de cafea contribuie la scăderea riscului de cancer pulmonar, de prostată, de stomac sau de colon. Cafeaua este unul dintre tonicele naturale cu efect rapid şi sănătos asupra organismului, ea alungă somnul, energizează organismul şi sporeşte concentrarea. De asemenea, consumul moderat de cafea are un efect benefic şi asupra creierului, pe care îl protejează de afecţiuni mentale grave, precum Alzheimer-ul sau demenţă.
 
Consumul moderat de cafea scade şi riscul de deces cu până la 10% la bărbaţi şi cu 18% la femei, întărind organismul împotriva factorilor de risc. Cofeina este principalul ingredient al cafelei. Această substanţă este utilă în combaterea celulitei şi remodelarea corporală. Cofeina are capacitatea de a topi ţesutul celular subcutanat adipos specific celulitei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii