Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Condimente care scad tensiunea arterială

ro

07 Dec, 2015 00:00 2584 Marime text
Tensiunea arterială ridicată înseamnă risc crescut de a suferi de boli de inimă, de rinichi şi chiar de accident vascular cerebral. Anumite condimente, utilizate zilnic în salate, supe şi alte preparate, pot proteja organismul de boli de inimă şi de deteriorare a acestuia în procesul de îmbătrânire. Cercetătorii au descoperit o legătură între conţinutul de fenol din anumite condimente şi capacitatea lor de a preveni îmbătrânirea prematură şi bolile de inimă.
 
Ceapa, de exemplu, conţine quercitină, un antioxidant foarte bun în prevenirea bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare cerebrale. Şi usturoiul conţine alicină, un antioxidant care ajută la scăderea lipidelor şi are proprietăţi antihipertensiune. Usturoiul are puterea de a relaxa şi de a dilata vasele de sânge, ducând astfel la scăderea tensiunii arteriale. Usturoiul proaspăt are proprietăţi de protecţie cardio mult mai mari faţă de cel procesat.
 
Totodată, uleiul de măsline este foarte bun pentru a reduce tensiunea arterială, datorită conţinutului bogat în polifenoli. Şi leuşteanul scade tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte activitatea rinichilor. Pe de altă parte, scorţişoara are capacitatea de a scădea presiunea sanguină. De asemenea, ajută chiar şi în privinţa colesterolului mărit. Alte condimente care ajută la scăderea tensiunii arteriale sunt rozmarinul, oregano şi cimbrul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii