De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
10:03 22 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Combate stresul cu Rhodiola Rosea

ro

29 Dec, 2015 00:00 606 Marime text


Rhodiola Rosea, numită şi rădăcina arctică sau rădăcina de aur, este cunoscută pentru efectele sale antidepresive, de reducere a greutăţii corporaleşi de creştere a nivelului de energie în general.În scop terapeutic, se foloseşte mai ales rizomul, însă întreaga rădăcină conţine o serie de substanţe benefice.
 
Preparatele din Rhodiola Rosea stimulează zonele cu acţiune asupra funcţiilor de învăţare şi rememorare. Ceaiul din această plantă reduce efectelestresului asupra sănătăţii, contribuie la reducerea stărilor anxioase şi oferă energie. Pulberea din rădăcina de Rhodiola Rosea este un adaptogen puternic, fiind folosită în stări emoţionale oscilante, depresie, anxietate, oboseală, anemie, pentru tratarea răcelii şi gripei.
 
Cercetătorii de la Appalachian State University Human Performance Laboratory, Statele Unite, au realizat un studiu, în urma căruia au constatat că alergătorii de maraton care au ingerat 600 mg de Rhodiola Rosea cu o lună înainte de cursă au beneficiat de până la 12 ore de protecţie împotriva infecţiei virale după maraton. După eforturi mari, bacteriile şi viruşii se multiplică la o rată mai mare decât în ​​mod normal. Acesta este motivul pentru care alergătorii au de şase ori mai multe şanse de a se îmbolnăvi după maraton.Dar la cei care au folosit Rhodiola rosea, virusurile nu s-au mai înmulţit.
 
Sursa foto: Wikipedia
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii