Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:06 14 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Cireşele previn pierderea memoriei

ro

15 Jun, 2016 00:00 913 Marime text
 

Cireşele, sărace în calorii şi bogate în fitonutrienţi, au numeroase efecte benefice asupra sănătăţii corpului uman. Culoarea roşie este dată de antociani, care oferă cireşelor proprietăţi antioxidante. Aceste fructe conţin multe din vitaminele complexului de vitamine B. Datorită conţinutului bogat în potasiu, cireşele reduc presiunea sanguină în mod natural. Potasiul echilibrează echilibrul fluidelor din corp, compensând efectul de creştere a tensiunii arteriale al sodiului. În plus, aceste fructe conţin şi o mică cantitate de quercetină, un antioxidant ce ajută la menţinerea supleţii vaselor sanguine.
 
Cireşele reprezintă una din puţinele surse naturale de melatonină, un hormon care scade temperatura corpului provocând somnolenţă. Melatonina reglează ritmul cardiac şi ciclul de somn al organismului, fiind importantă şi pentru sistemul imunitar, dar şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. De asemenea, cireşele menţin sănătatea creierului, previn pierderea memoriei, protejează celulele creierului împotriva stresului oxidativ şi ajută la prevenirea formării plăcilor aterosclerotice.
 
Antocianii din cireşe activează o moleculă care intensifică arderea grăsimilor şi reduce stocarea acestora. Totodată, cireşele reprezintă o bună sursă de fibre, importante pentru menţinerea sănătăţii sistemului digestiv.

Ti-a placut articolul?

Comentarii