Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cinci metode prin care să-ți accelerezi metabolismul

ro

09 Jun, 2014 00:00 1344 Marime text
Foarte mulți dintre noi ne confruntăm cu un metabolism lent, ceea ce face ca eforturile de a pierde în greutate să devină aproape inutile. Există însă anumite trucuri, cu ajutorul cărora poți stimula activitatea metabolică. Vă prezentăm o parte dintre acestea.
Antrenamentele fizice, practicate la prima oră a dimineții, au rolul de a accelera metabolismul. Doar cinci minute de exerciții intense pot garanta o activitate metabolică îmbunătățită pe toată perioada zilei.
Consumă alimente foarte condimentate. Știai că alimentele picante au capacitatea de a grăbi metabolismul? De acum, adaugă mai des în meniul tău ardei iuți, curry, piper, chimen sau curcuma.

Bea foarte multă apă. Apa este utilă în toate procesele organismului, dar în accelerarea metabolismului are un rol crucial.
Păstrează-ți tiroida sănătoasă. Pentru a funcționa corect, tiroida are nevoie de seleniu, zinc, cupru și iod. Pentru a beneficia de aceste minerale, consumă mai des fructe de mare și fructe care au coaja lemnoasă.
Nu sări peste micul-dejun. Dacă nu iei prima masă a zilei, toate eforturile tale de a pierde în greutate vor fi inutile. Micul-dejun trebuie să cuprindă proteine și antioxidanți. Două ouă, alături de câteva fructe de pădure, pot reprezenta un mic-dejun gustos și sănătos.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii