Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
11:53 28 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Ce legătură există între coaja gutuilor şi hepatită

ro

21 Dec, 2015 00:00 719 Marime text
Gutuiul este originar de pe coastele Mediteranei, dar calităţile şi parfumul fructelor sale a făcut ca acesta să fie cultivat şi în ţările cu un climat mai răcoros din centrul Europei. Încă din antichitate, fructele lui erau numite „fructe de aur”, fiind folosite pentru a trata infertilitatea la ambele sexe, contra bolilor digestive şi de piele. Gutuile conţin cantităţi impresionante de vitamine, oligoelemente, enzime şi fibre alimentare. De asemenea, au în compoziţia lor vitaminele C, A, B1, B2, B6, B9, dar şi vitamina B17, considerată a fi unul dintre cei mai activi agenţi antitumorali. În plus, gutuile conţin potasiu şi magneziu, două minerale benefice pentru sănătatea inimii, fier, cu efect în combaterea anemiei, cupru, mineral cu rol în reglarea hormonilor, tanini, substanţe care ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare.
 
Sucul de gutui este recomandat pentru ameliorarea şi combaterea simptomelor unor afecţiuni precum dispepsie, indigestie, stări de vomă, pancreatită cronică. Totodată, acest suc este indicat şi pentru sănătatea colonului. Fibrele alimentare, solubile şi insolubile, curăţă de toxine întregul intestin gros. Consumul de gutui este recomandat şi în cazul hepatitei sau pentru întărirea sistemului imunitar. Se pare că în coaja gutuilor se află foarte multe substanţe antivirale, ce inhibă dezvoltarea microorganismelor care provoacă hepatita de tip A, B şi C.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii