Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce legătură are carnea de curcan cu creşterea bunei dispoziţii

ro

10 Dec, 2015 00:00 1236 Marime text
Carnea de curcan se numără printre cele mai sănătoase tipuri de carne existente, fiind recomandată în toate dietele. Foarte săracă în grăsimi, acest tip de carne este bogat în vitaminele B6, B12, niacină, riboflavină, dar şi în minerale esenţiale organismului, precum fier, zinc, seleniu şi fosfor. Aminoacizii continuţi de carnea de curcan sunt necesari celulelor T, un tip de celule ale sistemului imunitar care le ucid pe cele canceroase. Triptofanul, un aminoacid conţinut din belşug de carnea de curcan, are un rol extrem de important în stimularea sistemului imunitar. Triptofanul este un precursor pentru un hormon ce combate stresul şi reglează somnul.
 
De asemenea, carnea de curcan are cea mai mică cantitate de grăsimi saturate dintre toate tipurile de carne, incluzând carnea de pui, porc sau vită, iar consumul său ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău”. Consumul cărnii de curcan creşte nivelul de serotonină, un aminoacid responsabil cu creşterea stării de bună dispoziţie. O altă caracteristică a cărnii de curcan este o valoare mică a indicelui glicemic, ceea ce o face ideală în cazul persoanelor care suferă de diabet.
 
Vitamina B6 şi niacina (vitamina B3) prezente în carnea de curcan sunt esenţiale pentru producerea de energie în organism. Niacina este importantă şi pentru transformarea proteinelor, grăsimilor şi carbohidraţilor în energie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii