Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Castravetele, ideal pentru sănătate şi frumuseţe

ro

10 Nov, 2014 00:00 1366 Marime text
Una dintre cele mai cultivate legume din lume, castravetele, conţine proteine, vitaminele B1, B2 şi B3, carbohidraţi, fitochimicale şi substanţe minerale, precum fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc. Format din 96% apă, castravetele hidratează şi compensează lipsa apei din organism. Îndepărtează arsurile de la stomac, întăreşte sistemul imunitar, favorizează digestia, tratează gastrita şi este benefic persoanelor cu probleme ale gingiilor sau ale dinţilor. Castravetele este indicat şi în tratarea stărilor de greaţă, a ameţelilor şi a durerilor de cap, provocate de consumul excesiv de alcool.
 
Potrivit unor studii, pacienţii cu probleme de tensiune, mică sau mare, îşi reduc simptomele mâncând castravete. De asemenea, castravetele hidratează pielea, oferindu-i strălucire. Datorită conţinutului mare de apă, este recomandat în tratamentele de înfrumuseţare. Măştile naturale cu castravete curăţă tenul şi îndepărtează cearcănele de sub ochi. Acesta reduce aspectul de coajă de portocală al pielii, deoarece poate acţiona asupra nivelului de colagen din ţesuturi. În acest caz, se masează pielea cu felii de castravete.
 
De asemenea, sucul de castravete are numeroase beneficii asupra sănătăţii, printre acestea numărându-se protejarea oaselor, dinţilor şi părului, combaterea constipaţiei, reglarea cantităţii de estrogen din organism şi eliminarea toxinelor. Datorită conţinutului extrem de mic de calorii, este un aliat al curelor de slăbire. Pentru prepararea acestui suc, trei castraveţi de mărime medie se curăţă de coajă şi se transformă în pastă cu ajutorul unui blender. Apoi se foloseşte o strecurătoare pentru a stoarce sucul din amestec. Se serveşte ca atare sau se poate adăuga sucul de la alte legume, pentru un plus de gust.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii