Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Caramelul, pericol pentru sănătate

ro

21 Jun, 2014 00:00 1774 Marime text
Caramelul este adăugat în multe alimente pentru culoare sau pentru gust. Se poate găsi în whisky, pâine neagră sau murături, fiind folosit pentru a extinde termenul de valabilitate. Există studii care arată că acesta poate provoca ADHD sau alergii, dacă este consumat în cantităţi mari. În fabricarea caramelului se folosesc diferiţi sulfiţi sau amoniac, deşi este catalogat drept colorant natural. Totuşi, este destul de greu de evitat, deoarece se găseşte
în băuturi carbogazoase, produse de patiserie, ciocolată, gemuri, chipsuri, sosuri, pâine neagră, biscuiţi. Alternativa sănătoasă este folosirea unor zaharuri naturale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii