Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:33 13 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Caramelul, pericol pentru sănătate

ro

21 Jun, 2014 00:00 787 Marime text
Caramelul este adăugat în multe alimente pentru culoare sau pentru gust. Se poate găsi în whisky, pâine neagră sau murături, fiind folosit pentru a extinde termenul de valabilitate. Există studii care arată că acesta poate provoca ADHD sau alergii, dacă este consumat în cantităţi mari. În fabricarea caramelului se folosesc diferiţi sulfiţi sau amoniac, deşi este catalogat drept colorant natural. Totuşi, este destul de greu de evitat, deoarece se găseşte
în băuturi carbogazoase, produse de patiserie, ciocolată, gemuri, chipsuri, sosuri, pâine neagră, biscuiţi. Alternativa sănătoasă este folosirea unor zaharuri naturale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii