Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
16:48 24 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Căpşunile, indicate în tratamentul anemiei

ro

18 Apr, 2016 00:00 506 Marime text


Căpşunile conţin vitamine, antioxidanţi (fenoli-antocianine şi elagitanine), minerale şi fibre. Aceste fructe asigura buna funcţionare a sistemului nervos, întăresc oasele şi dinţii, cresc imunitatea organismului, protejează inima şi vasele, reduc riscul apariţiei cancerului gastro-intestinal, scad tensiunea arterială, favorizează eliminarea acidului uric, a toxinelor şi a excesului de colesterol.
 
De asemenea, căpşunile oferă protecţie împotriva degenerescenţei maculare, tonifică şi vitaminizează organismul. Căpşunile conţin mult fier (component al hemoglobinei) şi cupru (mineral ce participă la formarea hemoglobinei şi ajută la absorbţia fierului), fiind indicate în tratamentul anemiilor. Deoarece conţin puţine zaharuri, dar şi vitamina E, care are proprietăţi hipoglicemiante, căpşunile pot fi consumate şi de persoanele care suferă de diabet, dar în cantităţi mici.
 
Aceste fructe sunt indicate în curele de slăbire, deoarece au în compoziţie apă, în proporţie de 90%, şi au puţine calorii, inducând senzaţia de saţietate. În plus, căpşunile sunt indicate în cazuri de insuficienţă hepatică, litiază biliară, precum şi în tratamentul hipertensiunii arteriale. Căpşunile remineralizează organismul, fluidizează şi purifică sângele, previne îmbătrânirea prematură şi afecţiunile cardiovasculare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii