Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Calităţile terapeutice ale şofranului

ro

27 Nov, 2014 00:00 1672 Marime text
Extras din florile unei plante mediteraneene, şofranul, un condiment cu gust amărui şi aromă florală, reprezintă o sursă bună de vitaminele A, B şi C, precum şi o sursă excelentă de carotenoizi, substanţe care protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi. Şofranul are efecte antimicrobiene, antibacteriene, antiseptice, antibiotice şi antiinflamatorii. Datorită proprietăţilor sale curative, acest condiment este de real ajutor în afecţiunile digestive, alină durerile de artrită şi contribuie la refacerea ţesutului muscular.
 

Potrivit cercetărilor recente, şofranul reduce efectele secundare ale şedinţelor de chimioterapie. Mai mult de atât, protejează ADN-ul, prevenind mutaţiile. Mai multe cercetări au arătat că acest condiment previne degenerescenţa maculară, cea mai frecventă cauză a orbirii. În acelaşi timp, are capacitatea de a reduce inflamaţiile ficatului, ale pancreasului şi ale colonului. De-a lungul timpului, şofranul s-a dovedit eficient şi în ameliorarea stărilor febrile şi în calmarea stărilor de nervozitate. Şofranul acţionează benefic asupra inimii şi aparatului respirator. Contracarează formarea tumorilor şi scade nivelul colesterolului. Este, de asemenea, utilizat în tratarea durerilor de cap, depresiei şi insomniei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii