Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Busuiocul, ideal pentru persoanele care au probleme cu somnul

ro

23 Nov, 2015 00:00 1275 Marime text
Un calmant excepţional, busuiocul este indicat persoanelor care au probleme cu somnul şi sunt foarte nervoase.
 
Un calmant excepţional, busuiocul este indicat persoanelor care au probleme cu somnul şi sunt foarte nervoase. El conţine uleiuri volatile, vitamine şi minerale indispensabile bunei funcţionări a organismului. Printre beneficiile busuiocului se numără prevenirea ulcerului gastric, combaterea infecţiilor tractului respirator (faringite, laringite, răceli, astm bronşic) şi eliminarea pietrelor de la rinichi.
 
Tot el fluidizează secreţiile pulmonare, ameliorează congestia sinusurilor şi pierderea mirosului (dacă este utilizat sub formă de inhalaţii şi masaj). Pentru prevenirea îmbătrânirii premature, se recomandă busuioc macerat la rece, în cure ce durează două luni pe an. Se pot consuma două-patru căni de ceai de busuioc pe zi.
 
De asemenea, persoanelor care suferă de nefrite, blenoragie sau leucoree le este de un real ajutor decoctul din seminţe de busuioc. În acest sens, se pune o lingură cu seminţe într-o jumătate de litru de apă rece, se fierbe pentru cinci minute, se infuzează apoi zece minute şi se strecoară. Cantitatea obţinută se consumă pe parcursul unei zile.
 
Pentru o baie relaxantă, se adaugă în apă o infuzie preparată din 50 de frunze de busuioc şi un litru de apă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii