Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
19:14 26 09 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Beneficiile uimitoare pe care le oferă păpădia

ro

16 Apr, 2016 00:00 629 Marime text
Păpădia este o plantă erbacee din familia compozitelor de la care, în scop terapeutic, se foloseşte întreaga plantă (rădăcina, tijele proaspete, florile, frunzele). Păpădia conţine uleiuri volatile, flavonoide, principii amare (taraxacină), clorofilă, rezine, tanini, colină, acid cafeic, vitamine şi minerale. Datorită acestor substanţe, păpădia are efecte depurative, detoxifiante, remineralizante, diuretice, anestezice şi stomahice.
 
Păpădia elimină surplusul de grăsimi din organism, ajută la tratarea unor inflamaţii ale ganglionilor limfatici, ale sânilor şi glandelor mamare, împiedică formarea pietrelor la nivelul vezicii biliare şi ajută la dizolvarea calculilor biliari şi renali. De asemenea, grăbeşte tranzitul intestinal, ajutând la reglarea digestiei. Tot păpădia, contribuie la scăderea tensiunii arteriale.
 
Sucul din tijele de păpădie poate fi folosit împotriva negilor, prin aplicarea direct pe zona afectată, o dată sau de două ori pe zi, timp de mai multe săptămâni. Tijele de păpădie, consumate proaspete, pe stomacul gol, reprezintă o cale eficientă de detoxifiere a ficatului, de stimulare a funcţiei hepatice şi biliare. Frunzele crude pot regla valorile glicemiei şi pot acţiona benefic în caz de ciroză hepatică.

Ti-a placut articolul?

Comentarii