Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Avocado previne îmbătrânirea prematură

ro

27 Feb, 2016 00:00 1687 Marime text
Originar din Mexic, fructul de avocado face parte din aceeaşi familie de plante (Lauracae) de care aparţin scorţişoara, camforul sau dafinul. Pulpa, care are o consistenţă untoasă, este bogată în vitaminele A, C şi E, în potasiu, magneziu, grăsimi benefice şi antioxidanţi, contribuind astfel la îmbunătăţirea sănătăţii şi la prevenirea îmbătrânirii premature. Datorită proprietăţilor antioxidante puternice, avocado contribuie la prevenirea declanşării diverselor tipuri de cancer.
 

În plus, avocado are proprietăţi antiinflamatorii, prin prisma antioxidanţilor şi acidului oleic, (Omega-9), un acid gras esenţial pe care corpul îl poate produce în cantităţi limitate. Acest fruct are capacitatea de a proteja ficatul împotriva cirozei şi hepatitei virale, ajută la creşterea nivelului de colesterol bun în organism (HDL) şi la reducerea celui rău (LDL), precum şi la diminuarea numărului de trigliceride în sânge.
 
De asemenea, avocado menţine sănătatea sistemului cardiovascular, protejează inima şi susţine activitatea cardiacă prin conţinutul de vitamina B6, acid folic şi grăsimi mononesaturate. Acest fruct reglează hipertensiunea arterială, prin conţinutul bogat de potasiu, protejează celulele sănătoase ale organismului de acţiunea radicalilor liberi, prin fitonutrienţii furnizaţi (polifenoli şi flavonoizi), scade riscul dezvoltării bolilor inflamatorii şi degenerative. Totodată, îmbunătăţeşte vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteină (care previne şi stopează degenerarea maculară asociată cu înaintarea în vârstă).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii