Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ardeiul iute joacă un rol important în stimularea firului de păr

ro

09 Apr, 2016 00:00 1554 Marime text
Ardeiul iute, usturător şi picant, are o mulţime de beneficii pentru sănătatea organismului. Printre altele, poate reduce în mod eficient durerea cauzată de artrită, stimulează apetitul şi îmbunătăţeşte digestia, oferind organimsului nutrienţii de care are atâta nevoie.
 
Ardeiul iute joacă un rol important şi în stimularea firului de păr. Măştile cosmetice pe bază de ardei nu doar că stimulează la creşterea părului, ci ajută şi la combaterea cheliei. În acest scop, se taie ardeii în bucăţi potrivite, de forma unor rondele de un cm. Se pun într-o sticlă care se poate închide ermetic, se adaugă alcoolul şi se lasă la macerat timp de 14 zile. Pentru măştile de păr, tinctura poate fi amestecată cu orice ulei vegetal, cu gălbenuş de ou sau miere de albine. După ce s-a lăsat la macerat se ia tinctura şi se aplică pe păr, în special la rădăcini. Se lasă să acţioneze timp de 15 minute, iar apoi se îndepărtează cu apă călduţă.
 
Tinctura de ardei iute are acţiuni antiinflamatorii, antireumatice, hipertermiante, digestive, antiseptice, antioxidante şi revulsive. Datorită proprietăţilor sale, stimulează secreţiile gastrice, creşte pofta de mâncare, intensifică circulaţia sanguină, prin producerea unui efect de încălzire la persoanele cu circulaţie periferică deficitară. Tot tinctura de ardei iute este indicată în tratarea nevralgiilor, durerilor musculare, degerăturilor, durerilor reumatice şi articulare, anorexiei, gastritei hipoacide, digestiei lente, gripei şi răcelii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii