Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimentul perfect din punct de vedere nutriţional

ro

29 Jun, 2016 00:00 1594 Marime text
 

Sucul de grâu verde încolţit este considerat alimentul perfect din punct de vedere micronutriţional. Are în compoziţia sa vitaminele din grupul B, precum şi vitaminele A, C, E, K, D şi PP, foarte multe minerale, printre care fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod. La acestea se adaugă cantităţi impresionante de clorofilă, aminoacizi, antioxidanţi, enzime şi mai mult de 20 de lipide. În sucul din iarba de grâu se găsesc mai mult de 30 de enzime şi 70% clorofilă, acesta moleculă fiind egală cu hemoglobina, care transportă oxigenul.
 
Sucul din grâu verde încolţit previne şi tratează neoplaziile, întăreşte imunitatea şi detoxifică la nivel celular, calmează sistemul nervos, îmbunătăţeşte vederea şi curîţă organismul de metalele otrăvitoare precum plumb, aluminiu, cupru. De asemenea, acest suc intervine în formarea globulelor roşii în sânge, ajută în cadrul curelor de depurare şi dezintoxicare, combate îmbătrânirea şi ajută la reducerea greutăţii corporale. Totodată, sucul de grâu este un puternic detoxifiant al ficatului, combate anemia, stimulează glanda tiroidă controlând obezitatea şi tot ce ţine de funcţia acestei glande. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii