Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente sănătoase doar dacă sunt consumate în cantităţi mici

ro

31 Mar, 2016 00:00 2059 Marime text
Anumite alimente sunt benefice pentru organism doar dacă sunt consumate în cantităţi moderate. Consumul de carne roşie, de două sau trei ori pe săptămână, este indicat. Carnea de vită macră reprezintă o sursă foarte importantă de proteine, iar dacă provine de la animale hrănite cu iarbă, ea conţine Omega-3 şi antioxidanţi.
 
Ciocolata amăruie, care conţine cel puţin 70% cacao, este cea mai sănătoasă alternativă pentru pofta de dulce. Aceasta este bună pentru inimă, scăzând tensiunea arterială şi colesterolul. Ciocolata amăruie conţine şi compuşi care cresc producţia creierului de hormoni ai fericirii, precum serotonină. Uleiul de cocos este bun pentru reducerea grăsimii de la nivelul abdomenului şi are un rol important în protejarea neuronilor împotriva bolii Alzheimer. În plus, acesta ajută şi la digestie.
 
Avocado conţine foarte multe grăsimi mononesaturate şi fibre, o combinaţie care ajută sănătăţii organismului. Consumul acestui fruct asigură senzaţia de saţietate pentru mult timp, chiar şi timp de cinci ore. Pe de altă parte, vinul roşu conţine resveratrol, un compus antioxidant folositor în cazul mai multor afecţiuni, printre care cele de inima, cancer, diabet sau chiar Alzheimer. Mai mult, vinul roşu este bun şi împotriva luării în greutate, ajutând la menţinerea unei greutăţi normale. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii