Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alergatul, „vitamina” care îţi schimbă viaţa!

ro

07 Apr, 2016 00:00 1303 Marime text
Alergatul reprezintă una dintre cele mai accesibile metode de care dispui pentru a începe să faci mișcare. Doar cinci-zece minute de alergare pe zi scad cu circa 45% riscul individului de a muri din cauza bolilor de inimă sau de infarct, comparativ cu persoanele care nu aleargă. Mai mult de atât, potrivit unui studiu, persoanele ce practică acest sport își cresc speranța de viață cu circa trei ani.
 
Alergatul protejează inima, împiedică îmbătrânirea producând sânge proaspăt și reduce colesterolul. Beneficiile alergatului asupra sănătății fizice se extind și asupra capacității plămânilor şi la îmbunătățirea sistemului imunitar. De asemenea, mișcarea contribuie la îmbunătățirea capacităților de concentrare, memorare și gândire. Un alt aspect important se referă la insomnie. Aşadar, cei care au probleme cu somnul vor observa că alergatul le va aduce un somn profund.
 
Tot ea reprezintă un aliat important, mai ales al femeilor, în lupta cu kilogramele în plus. Conform unui alt studiu, cei care aleargă ard calorii chiar și după încetarea activității. Alergatul crește stima de sine și previne tulburările comportamentale. Atenţie, înainte de a începe să alergi propriu-zis, ai nevoie de câteva exerciții de întindere a mușchilor, iar după alergare se recomandă să faci exerciții de relaxare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii