Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ajută-ţi sistemul imunitar să lupte împotriva răcelii

ro

01 Feb, 2016 00:00 1728 Marime text
În sezonul rece sistemul imunitar este mai slăbit, iar răceală se poate răspândi mult mai rapid. Deoarece viruşii au devenit rezistenţi la medicamente, specialiştii au început să pună accent pe remedii naturale, simple şi eficiente în lupta cu răceala şi gripa. Unul dintre aceste remedii este extractul de soc, care, utilizat încă de la apariţia primelor simptome, va reduce durata şi severitatea răcelii. Compuşii din extractul de soc sporesc capacitatea sistemului imunitar de a se apăra.
 
Echinacea, cunoscută pentru efectele sale antivirale şi antioxidante, conţine substanţe active care cresc capacitatea de apărare a organismului, reduc durerea şi inflamaţia. Această plantă luptă împotriva gripei şi a răcelii, reduce perioada bolii şi scade frecvenţa simptomelor.
Gargara cu sare reprezintă un alt remediu simplu şi eficient ce calmează şi dezinfectează membranele de la nivelul gâtului şi hidratează gâtul inflamat şi uscat. Vitamina C, unul dintre cele mai eficiente remedii naturale în tratarea unei răceli, contribuie la producţia de celule albe şi opreşte multiplicarea virusului. Pentru un aport de vitamina C este indicat consumul de fructe şi legume, precum portocale, lămâi, căpşuni, piersici, kiwi, varză, roşii, pătrunjel şi conopidă.
 
Şi scorţişoara, datorită proprietăţilor sale antiseptice şi antivirale, este foarte eficientă în tratarea gâtului uscat sau iritat. În acest scop, se bea o ceaşcă de ceai în care s-au adăugat două-trei picături de ulei de scorţişoară.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii