Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Agar-agar, mai bună decât gelatină animală

ro

20 May, 2016 00:00 2860 Marime text
 

Agar-agar este un gelifiant natural, organic, vegetal care nu are gust sau miros. Agar denumeşte generic opt varietăţi de alge marine roşii (agarofite) din care se prepară acest gelifiant ce are multiple beneficii pentru sănătate. Agar-agar este folosit drept agent de gelifiere şi îngroşare. În acelaşi timp, acţionează ca un inhibator al apetitului. Agar-agar reprezintă o alternativă mult mai atractivă decât gelatina animală, care este făcută din cartilaje, ligamente şi tendoane. De asemenea, nu conţine calorii, carbohidraţi, grăsimi şi zahăr, în schimb este bogat în fier, calciu, iod, fosfor şi alte minerale.
 
Conţine, în proporţie de aproape 80%, şi fibre ce stimulează tranzitul intestinal. Agar-agar absoarbe imediat glucoza, ceea ce înseamnă că zaharurile şi grăsimile sunt eliminate mai rapid din organism, combătând în acest fel îngrăşarea. De menţionat este că încetineşte absorbţia carbohidraţilor simpli. Este mult mai puternic decât gelatina, iar o linguriţă de agar echivalează cu opt linguriţe de gelatină. Această gelatină poate fi achiziţionată din magazinele naturiste şi este disponibilă sub formă de fulgi sau pudră. Agar-agar trebuie dizolvată întâi în apă sau cu un alt lichid, precum lapte, suc de fructe, ceai sau supă, şi apoi fiartă cel puţin două minute. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii