Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Acneea nu este doar o problemă a adolescenţilor. De ce apare şi la vârsta adultă?

ro

25 Jun, 2014 00:00 2407 Marime text
În general, aceleaşi cauze care determină apariţia acneei la adolescenţi (excesul de sebum din piele şi bacteriile) sunt întâlnite şi la persoanele adulte. Orice modificări hormonale, inclusiv cele determinate de sarcină sau menstruaţie, pot cauza apariţia acestei afecţiuni. De asemenea, femeile care fumează sunt mai predispuse la apariţia acneei, indiferent de vârstă. Aceasta poate să apară chiar şi după 40 de ani. De cele mai multe ori, simpla spălare a tenului nu ajută, deoarece punctele negre se formează sub piele, nu la suprafaţa sa, iar când un por este blocat total, vor apărea punctele albe.
Produsele de make-up pot reprezenta un alt factor determinant al apariţiei acneei la vârsta adultă. Alege-le pe cele fără uleiuri şi cu protecţie solară.
Persoanele care se confruntă cu această situaţie şi care au depăşit de mult timp vârsta pubertăţii trebuie să urmeze tratamente îndelungate, acneea fiind eliminată natural de obicei în momentul în care femeia ajunge la menopauză. Cel mai indicat este să urmezi un tratament prescris de medicul specialist, în urma unui control amănunţit. Acesta îţi poate recomanda creme cu diverşi compuşi, cu rol în tratarea şi menţinerea sub control a acneei, şi, în funcţie de gravitatea situaţiei, anumite medicamente, de obicei antibiotice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • - 25 Jun, 2014 11:37 sfatul meu ca sa scapati de acnee-ceai de brusture de baut intr-o zi,in urmatoarea zi ceai de salvie fara zahar si pe fata daca aveti cosuri ACNE OUT crema.Tratamentul facut pe o perioada cat mai indelungata.Va spun da rezultate f bune.