Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salata verde conține multe vitamine și aduce numeroase beneficii organismului

ro

29 Mar, 2017 00:00 4692 Marime text
Salata verde este o sursă importantă de substanțe nutritive, conținând vitaminele B2, K, E, A, C, B1 și minerale, precum fier, potasiu, cupru, fosfor și molibden.

Salata se consumă în sandvișuri sau sub formă de salată de crudități, în amestec cu alte legume sau verdețuri. Prin fierbere, vitaminele pe care le conține sunt distruse aproape în totalitate.

Salata verde previne anemia și, în cazul pacienților care suferă de Alzheimer, aceasta are un rol esențial, pentru că limitează daunele neuronale de la nivelul creierului.

Salata verde este recomandată femeilor însărcinate, previne constipația și ajută la detoxifierea colonului.

Poate fi folosită cu succes pentru vindecarea altor tulburări gastrointestinale. Amestecând suc de salată cu suc de lămâie, suc de mentă și miere de albine, putem obține un medicament eficient care tratează greața, vărsăturile, balonările și indigestia.

Salata este foarte eficientă în curele de slăbire și mărește rezistența la infecții și virusuri. Este indicat consumul acesteia în amestec cu alte legume crude. În acest fel, vitaminele sunt conservate, iar organismul le absoarbe eficient.

Este recomandată salata de culoare verde aprins, chiar verde închis, deoarece, cu cât este mai închisă la culoare, cu atât este mai bogată în nutrienți. Salata verde trebuie păstrată în frigider în pungi de plastic sau cutii de plastic.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
          
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii