Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remediu natural în numeroase afecţiuni Rostopasca şi sănătatea

ro

08 Sep, 2015 01:35 2153 Marime text
Rostopasca este o plantă erbacee, perenă, cu tulpini cu peri lungi şi rari şi frunze verzi-albăstrui, mari, flori galbene şi fructe capsule alungite. Planta poate fi uşor de recunoscut, deoarece lasă la locul de rupere un latex galben-portocaliu. Rostopasca este recomandată drept remediu natural în peste 150 de afecţiuni, de la dermatoze banale până la cancer sau la infecţii virale. În scop terapeutic, se folosesc tulpina, frunzele şi florile.
 
Această plantă conţine alcaloizi, acid chelidonic, saponozide, carotenoide, rezine, ulei volatil, flavonozide, tanini, acid nicotinic şi nicotinamidă. Infuzia de rostopască este indicată în afecţiunile hepato-biliare, faringită, laringită şi alte infecţii ale gâtului. Infuzia de rostopască are efecte antibiotice şi antivirale extrem de puternice, eliminând prompt infecţiile de la nivelul gâtului. Tinctura de rostopască, pe de altă parte, este utilă în ceea ce priveşte tratarea spasmelor digestive, indigestiei şi dispepsiei.
 
Pulberea de rostopască, obţinută prin măcinarea cât mai fină a tulpinilor uscate, este indicată în cazuri de litiază biliară, pancreatită şi afecţiuni ale ficatului apărute în urma intoxicaţiilor şi a otrăvirilor. Sucul de rostopască are la rândul lui numeroase efecte benefice, fiind util în tratarea negilor, cataractei şi chistului ovarian.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii