Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru o fiere sănătoasă

ro

18 Mar, 2015 00:00 1458 Marime text
Fierea este un organ mic, sub formă de pară, situat direct sub ficat, în partea dreaptă, superioară, a abdomenului. Printre cauzele îmbolnăvirii acestui organ se numără scăderea rapidă în greutate, consumul de alcool, folosirea anticoncepţionalelor, ereditatea, alimentaţia săracă în calorii, nivelul crescut al colesterolului şi al trigliceridelor, precum şi alimentaţia bogată în zahăr.
 
Plantele medicinale pot fi utile în prevenirea şi tratarea bolilor de fiere. Una dintre aceste plante este anghinarea, care are capacitatea de a stimula evacuarea vezicii biliare, de a preveni apariţia crizelor biliare şi formarea calculilor biliari. Totodată, anghinarea stimulează secreţia de lichid biliar în cantităţi suficiente şi cu o compoziţie adecvată, pentru a preveni indigestiile. Infuzia de anghinare, totodată, este indicată persoanelor care suferă de dischinezie şi de migrenă biliara.
 
Sunătoarea, folosită sub formă de ceai sau ulei, este indicată în cazuri de dischinezie biliară şi colecistită. Uleiul de măsline, de asemenea, ajută la eliminarea secreţiei biliare şi dizolvă calculii biliari. Alte plante medicinale folosite pentru afecţiunile bilei sunt rostopasca, menta, păpădia şi coada şoricelului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii