Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste

ro

19 Mar, 2015 00:00 2056 Marime text
Multă lume știe despre aloe vera că tratează aproape orice. Aloe vera este cunoscută și sub numele de „planta de prim ajutor” tocmai datorită proprietăților sale. Este una din plantele minune ale lumii, beneficiile sale fiind foarte bine cunoscute încă de acum aproape 4000 de ani. Abia la începutul secolului al XX-lea, oamenii de știință au început să descopere care sunt beneficiile miraculoase ale acestei plante. În prezent, acțiunea sa asupra arsurilor solare, a mușcăturilor de insecte, a tăieturilor sau asupra frumuseții pielii este cea care o face populară.

Aloe vera conţine 20 dintre cei 22 de aminoacizi existenţi în structura corpului uman, inclusiv şapte din cei opt aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism. De asemenea, planta mai conţine: vitamina A (carotenul), cu efecte benefice asupra vederii, şi vitamine din complexul B, indispensabile în buna funcţionare a celulelor nervoase (aloe vera este singura plantă care conţine vitamina B12). În plus conţine vitamina C (protejează organismul împotriva infecţiilor şi a efectelor stresului) şi vitamina E (previne instalarea aterosclerozei şi are un rol benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare).

Aloe vera conţine peste 20 de minerale, dintre care calciul, potasiul, fosforul, fierul, sodiul, magneziul, zincul, toate implicate în buna funcţionare a sistemului muscular şi a celui nervos.

Dintre beneficiile pe care le aduce planta asupra organismului uman este de reținut faptul că aceasta stimulează sistemul imunitar. Studiile științifice arată că aloe vera are proprietăți anticancerigene datorita compușilor ei care ajuta la stimularea și întărirea sistemului imunitar. Aloe vera crește producția de celule ale sistemului imunitar, le face mai active și, astfel, poate ajuta în combaterea bolilor și în distrugerea celulelor canceroase.

Nu este de trecut cu vederea faptul că este o  importantă sursă de antioxidanți și vitamine. Aloe vera are o proprietate pe cât de ciudată pe atât de interesantă și necesară organismului uman: ea ajută vitamina C, E și alți antioxidanți să fie asimilați mai bine și să ajute corpul datorită faptului că oxigenează foarte bine sângele și îi îmbunătățește calitatea.

Aloe vera are proprietăți antiinflamatoare, ea fiind folosită cu succes de persoanele care au dureri cauzate de artrită, dar și care suferă de inflamațiile organismului cauzate de consumul de carne, lactate, zahar, produse prăjite. De asemenea, aloe vera este un bun remediu pentru arsurile provocate de soare, roșeață provocată de acnee sau pentru orice înțepătură sau tăietură.

Vindecă ulcerul, sindromul colonului iritabil și boala Crohn

Polizaharidele întâlnite în aloe vera ajută la îmbunătățirea digestiei, previne și vindecă infecțiile cu fungi, tratează hiperaciditatea și ajută la ameliorarea afecțiunilor precum ulcerul, sindromul colonului iritabil sau boala Crohn.

S-a demonstrat științific că aloe vera are proprietăți antibacteriene, ea fiind cu succes folosită împotriva bacteriilor și ciupercilor. Datorită acidului caprilic pe care îl contine, aloe vera combate afecțiunile cauzate de fungi și reglează ritmul de înmulțire al acestora.

Aloe vera este unul din cei mai folosiți compuși din industria cosmetică datorită proprietăților sale benefice asupra pielii. Ea hidratează pielea, o hrănește, accelerează procesul de regenerare a țesuturilor și o face fină. Ea poate fi folosită în loc de cremă, dar și intern pentru că acțiunea sa detoxifiantă se va vedea imediat în strălucirea și sănătatea pielii. Aloe vera este cunoscută pentru tratamentele eficiente pentru acnee, vergeturi, revigorarea pielii capului și îndepărtarea mătreții, estomparea ridurilor, hidratare, calmarea inflamațiilor.

Aloe vera subțiază și oxigenează sângele

De asemenea, aloe vera ajută organismul în procesul de alcalinizare, reduce aciditatea din sânge cauzată de un consum mare de produse animale. Acest proces ajută la subțierea sângelui și la o mai bună oxigenare a întregului organism. Este perfectă pentru oamenii care se recuperează după operații, boli, oboseală fizică sau psihică pentru că ajută în procesul de refacere a organismului, hidratează și hrănește. Administrată intern, aloe vera îmbunătățește calitatea sângelui, reducând astfel nivelul zahărului din sânge, a colesterolului şi a trigliceridelor. Studiile în domeniu arată faptul că după o cură de trei luni cu aloe vera ținută de o serie de persoane care aveau diabet, nivelul lor de zahar din sânge a scăzut foarte mult.

Cum se administrează aloe vera?

Există mai multe forme sub care întâlnim aloe vera: capsule, gel, vin, șampon. În general, se folosește gelul care este un lichid translucid, cu gust amărui și care este extras din frunzele cărnoase le plantei. Nu se cunosc contraindicații ale consumului de aloe vera.

Sursa: voceaconstantei.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii