Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii naturale pentru creşterea imunităţii

ro

14 Dec, 2014 08:32 1754 Marime text
În sezonul rece, gripa şi răceala se numără printre cele mai frecvente afecţiuni cu care ne confruntăm. Pentru a lupta împotriva bacteriilor şi a viruşilor, este necesară întărirea sistemului imunitar. Ginsengul este o plantă cunoscută pentru proprietățile sale energizante, revigorante şi imunostimulatorii, dar şi pentru contribuţia la creşterea rezistenţei organismului în faţa bolilor.
 
Pe de altă parte, echinaceea este cunoscută pentru puterea sa de a întări sistemul imunitar, de a lupta împotriva răcelilor sau a gripei. De asemenea, activează celulele imunitare, anihilând agenții patogeni prin creşterea capacității de luptă şi de apărare a organismului. În plus, această plantă stimulează activitatea limfocitelor, acţionează ca un antibiotic uşor şi impulsionează ţesuturile pielii să se regenereze mai repede. 
Socul negru are proprietatea de a anihila bacteriile şi viruşii, principalul său rol fiind de a pregăti organismul pentru zilele de iarnă. Acest lucru se datorează flavonoidelor din compoziţia socului negru, substanţe antioxidante, care inhibă capacitatea celulelor virusului de a infecta celulele gazdă. 
 
Arnica este una dintre plantele cele mai preţioase, are proprietăţi imunostimulente foarte puternice, stimulează imunitatea la nivelul gâtului, îmbunătăţeşte circulaţia, încălzeşte extremităţile şi oferă o stare de confort fizic. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii