Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Prunele, fructele toamnei, şi beneficiile lor pentru organism

ro

17 Sep, 2015 15:33 1602 Marime text
Deoarece prunele se numără printre fructele toamnei, trebuie să ştim ce beneficii au ele asupra organismului. Prunele conţin apă, glucoză, fructoză, zaharoză, fibre alimentare, acizi organici, săruri minerale, în special potasiu, vitaminele B, C, E şi D, antociani şi substanţe antioxidante.
Prunele nu doar că ajută la scăderea glicemiei, ci favorizează şi prevenirea diabetului zaharat. Fibrele solubile din prune încetinesc viteza cu care produsele alimentare părăsesc stomacul şi, drept urmare, întârzie absorbţia de zahăr în fluxul sanguin.
 
Aceste fructe au proprietăţi diuretice, decongestive, hepatice, dezintoxicante şi laxative. Ele ajută la întărirea sistemului imunitar, cresc rezistenţa organismului la infecţii, contribuie la eliberarea toxinelor din organism, dar şi la eliminarea excesului de grăsimi. În plus, prunele ameliorează stările inflamatorii ale ficatului şi splinei, stimulează sistemul nervos, contribuie la scăderea acidităţii sucului gastric, dar şi la reglarea tensiunii arteriale. Consumul acestor fructe îmbunătăţeşte starea bolnavilor de colecist, rinichi şi arteroscleroză.
 
Totodată, aceste fructe au efecte energizante, datorită zaharurilor conţinute ce măresc capacitatea energetică a organismului, intervenind şi stimulând sistemul muscular şi nervos. Prunele combat anemia, previn şi tratează constipaţia prin stimularea tranzitului intestinal.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii