Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile terapeutice ale seminţelor de cânepă

ro

14 May, 2015 00:00 1481 Marime text
Seminţele de cânepă se numără printre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este asemănător cu cel al seminţelor de pin şi de floarea-soarelui. Seminţele de cânepă conţin acizi graşi esenţiali Omega-6 şi Omega-3 în raportul ideal de 3:1 care menţine şi cele mai fine vase de sânge curate, prevenind astfel apariţia bolilor cardiovasculare. Microelementele prezente în seminţele de cânepă includ torium, crom, vitamina E, carbohidraţi, proteine, magneziu, acid gamma-linolenic. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă asigură o alimentaţie corectă în perioadele de solicitare intensă şi păstrează echilibrul în situaţii de stres. În acelaşi timp, prezenţa magneziului menţine tensiunea arterială în limite normale.
 
Datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi, seminţele de cânepă sunt recomandate persoanelor diabetice. Ele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. În plus, conţinutul în acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii