Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietățile terapeutice ale ridichei roșii

ro

07 Mar, 2017 00:00 2161 Marime text
​Ridichea roșie este o legumă cultivată și în România, fiind foarte răspândită și consumată în special în salate. Aceasta conţine piridoxină (vitamina B6), niacină (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavină (vitamina B2), la care se adaugă vitaminele A, C, E si K. De asemenea, fierul, cuprul, calciul magneziul, manganul si zincul sunt mineralele care pot fi găsite în ridichea roșie, împreună cu alte substanţe nutritive (proteine, carbohidraţi, fibre) si electroliţi (sodiu si potasiu).

Leguma este cunoscută pentru proprietăţile antibacteriene şi antifungice. Ridichile sunt folosite şi pentru tratarea a numeroase probleme ale pielii, aceste legume ajutând la hidratarea şi dezinfectarea pielii. Un exemplu este întrebuinţarea ridichilor pentru tratarea muşcăturilor uşoare şi înţepăturilor de insecte Sucul acestei legume diminuează intensitatea durerilor şi umflăturilor.
Printre proprietăţile terapeutice ale ridichilor roşii, mai putem aminti: menținerea sănătății rinichilor, a ficatului, diminuarea posibilității apariției cancerului, combaterea retenției de apă în organism, scăderea riscului de boli cardiovasculare.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii