Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile seminţelor de ajwain

ro

15 Dec, 2014 12:56 3484 Marime text
Datorită gustului aromat şi mirosului puternic, ajwain este un condiment nelipsit din preparatele indiene. Un excelent stimulator al digestiei şi un remediu pentru tuse, ajwain înlătură balonările şi flatulenţa, stimulează apetitul şi calmează durerile de urechi. Seminţele de ajwain au proprietăţi anestezice, din acest motiv, ele combat durerile reumatice şi pe cele provocate de artrită.
 
Datorită conţinutului de niacină şi de alte vitamine esenţiale, ajwainul este folosit în tratarea bolilor cardiovasculare. Tot el îmbunătăţeşte impulsurile nervoase şi circulaţia sângelui la inimă. În acest scop, se bea apă fiartă cu ajwain, pe stomacul gol. Prin aplicarea pe frunte a unei paste din ajwain sau pur şi simplu prin inhalarea aburilor de deasupra unui recipient în care se află apă fiartă cu seminţe de ajwain, durerile de cap vor dispărea, deoarece în momentul în care seminţele sunt fierte sau arse, eliberează uleiuri esenţiale care acţionează pozitiv asupra organismului şi elimină durerile de cap. 
Gargara cu apă călduţă, în care au fost fierte seminţe de ajwain, cu un praf de sare, calmează durerile de dinţi. De asemenea, ajwainul îmbunătăţeşte digestia femeilor însărcinate sau care alăptează, datorită proprietăţilor sale curative şi antiinflamatorii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii