Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Profită de beneficiile oferite de iaurt

ro

31 Aug, 2015 00:00 1621 Marime text
Iaurtul este fabricat prin adaosul de bacterii în laptele dulce. Anumite bacterii din iaurt produc acizi care le distrug pe cele dăunătoare, inclusiv germenii responsabili de producerea bolilor. Datorită acţiunii probioticelor, iaurtul stimulează digestia şi ajută la absorbţia substanţelor nutritive, echilibrând astfel flora intestinală. Consumul frecvent de iaurt poate preveni osteoporoza şi regla tensiunea arterială.
 
Iaurtul se numără printre alimentele care aduc cele mai mari beneficii pielii. El asigură dozele de proteine necesare pentru a avea o piele fermă şi netedă. Dacă este aplicat direct pe piele, iaurtul hidratează, iar dacă este utilizat ca mască facială, catifelează pielea şi îi îmbunătăţeşte aspectul şi textura. De asemenea, iaurtul poate fi folosit ca loţiune după plajă, datorită enzimelor şi probioticelor conţinute, acestea contribuind la o refacere mai rapidă a pielii după arsurile provocate de soare.
 
Carbohidraţi prezenţi în iaurt ajută şi la refacerea rezervelor de energie, în timp ce proteinele sunt utile muşchilor. Iaurtul, totodată, ajută sistemul imunitar în lupta împotriva germenilor şi ajută la întărirea oaselor. El poate reprezenta o alternativă uşor de asimilat, deoarece microorganismele pe care le conţine digeră lactoza înainte ca ea să ajungă în organism.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii