Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pomelo, fructul care ajută la răceli și menține inima sănătoasă

ro

05 Mar, 2017 00:00 2516 Marime text


Are un gust  aparte și o serie de proprietăți benefice organismului. Dacă vedeți un pomelo pe rafturile din magazine și nu ați mai mâncat până acum, este bine să încercați.
Este un fruct care previne infecţiile urinare, prin împiedicarea dezvoltării de bacterii în tractul urinar. Sucul de pomelo are capacitatea extraordinară de a vindeca ţesuturile, pentru că activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea şi îi menţine elasticitatea.

De asemenea, previne sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor, ajutând la o dantură sănătoasă şi puternică. Vitamina C din fruct contribuie la o mai bună asimilație a fierului în sânge, ceea ce conduce la prevenirea anemiei. Mai mult, întăreşte sistemul imunitar, prin activarea celulelor imune care protejează organismul de bacterii şi virusuri ce pot cauza viroze respiratorii şi răceli. Pomelo mai ajută la reglarea tensiunii arteriale, menținând inima sănătoasă, și previne osteoporoza. Astfel, vă ajută să aveți arti culații sănătoase, deoarece fructul este și o sursă importantă de calciu. 
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii