Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Polenul, un factor important de întreţinere a sănătăţii organismului

ro

16 Aug, 2015 14:50 1601 Marime text
Polenul este unul dintre cele mai complete alimente, un medicament natural şi un factor important de întreţinere a sănătăţii organismului. Polenul de albine este o sursă foarte importantă de carotenoizi. De asemenea, polenul conţine 22 de aminoacizi şi enzime, vitamine din complexul B şi peste 68 de minerale. El conţine de 20 de ori mai multă vitamina A decât morcovul.
 
Datorită substanţelor conţinute, polenul luptă împotriva cancerului, diabetului, artritei şi depresiei, creşte rezistenţa şi energia organismului, îmbunătăţeşte puterea de memorie şi de concentrare, creşte rezistenţa la infecţii şi asigură prevenirea hemoragiilor la nivelul creierului, inimii sau retinei. Polenul este un aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant, el redă în numai câteva zile vigoarea şi bucuria persoanelor deprimate, obosite şi surmenate.
 
Consumul regulat de polen detoxifică organismul, previne îmbătrânirea prematură, provoacă creşterea rapidă a cantităţii de hemoglobină din sânge şi combate anemia. Polenul de albine este des folosit în produse pentru tratarea inflamaţiilor, iritatţilor pielii şi eczemelor. Aminoacizii şi vitaminele protejează pielea şi ajută la regenerarea pielii. În plus, polenul conţine o cantitate mare de antioxidanţi, care pot avea efect anti-inflamator în cazul ţesuturilor plămânilor, prevenind astfel apariţia astmului. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii