Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plante obişnuite care prelungesc viața

ro

21 Aug, 2014 00:00 1450 Marime text
În trecut, bolile erau tratate, în principal, cu ajutorul plantelor. Această practică este răspândită în medicina tradițională chineză și în anumite credințe orientale. Prezentăm, astăzi, trei plante obişnuite care pot ajuta la prelungirea vieții.
 

Usturoiul, atât de frecvent folosit în bucătăria românească, dar și internațională, deține un secret al longevității: alicina. Această substanță activă poate preveni ateroscleroza, blocajele coronariene, scade nivelul colesterolului rău, reglează zahărul din sânge. De asemenea, usturoiul are și efect antibacterian și poate trata infecțiile minore.
 
Ghimbirul s-a răspândit în Occident mai ales datorită acțiunilor sale stimulente, tonice și energizante. Această plantă ajută la eliminarea toxinelor și intensifică arderea grăsimilor din organism, stimulează organismul și este recomandat persoanelor letargice, lipsite de energie sau deprimate. Ghimbirul stimulează circulația sangvină și facilitează creșterea părului. Sucul de ghimbir inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, această plantă erbacee aromată poate preveni și trata artrita.
 
Coniferele au dat dovadă de longevitate chiar prin menţinerea frunzelor verzi pe tot parcursul anului. Mugurii de pin sunt bogați în ulei volatil, pinitol, flavonoizi și vitamina C. Decoctul de ace de pin este un excelent remediu împotriva oboselii, având efect stimulent și fortifiant.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii