Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plante care combat balonarea

ro

12 Dec, 2014 14:05 2159 Marime text
Balonarea reprezintă o problemă care poate avea drept cauze: alimentaţia excesivă, greşită sau slabă din punct de vedere calitativ, constipaţia, anumite afecţiuni ale intestinelor, o aerofagie ridicată sau un nivel crescut de stres. Consumul de alimente excesiv de grase sau de dulci, în cantităţi mari, oboseşte ficatul, iar principalele consecinţe sunt balonarea şi constipaţia.
 
Una dintre plantele folosite pentru stimularea digestiei şi pentru combaterea balonărilor este cicoarea. Această plantă îmbunătăţeşte digestia, creşte secreţia de bilă şi reprezintă un tonic pentru sistemul nervos. Scorţişoara, consumată sub formă de pudră sau adăugată în ceai, are proprietăţi benefice în caz de balonare şi de constipaţie. Ceaiul de lavandă, de asemenea, este indicat în combaterea balonărilor, a digestiei dificile, dischineziilor biliare, precum şi în cazul migrenelor provocate de excesele culinare.

Obligeana este o altă plantă care combate balonarea, dar şi indigestia, lipsa poftei de mâncare, greaţa, vărsaturile şi durerile abdominale. Ceaiul de coriandru este indicat în caz de balonări abdominale, viermi intestinali şi dispepsii digestive. Ghimbirul, folosit sub formă de tinctură, combate balonarea, durerile gastrice, toxiinfecţiile alimentare şi indigestia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii