Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Plante benefice stomacului

ro

08 Mar, 2015 11:14 945 Marime text
Printre problemele care apar la nivelul stomacului se numără gastrita, ulcerul şi refluxul gastroesofagian. În aceste cazuri sunt recomandate plante cu acţiuni antiinflamatorii, antibacteriane, antiulceroase, cicatrizante, cu rol protector pentru mucoase. Printre aceste plante se numără pătlagina, gălbenelele, sunătoarea, albăstrelele şi iarba-dulce.
 
Infuzia din frunze de pătlagină reglează secreţia gastrică în cazul persoanelor care suferă de hiperaciditate, fiind indicată în gastrite, enterocolite şi enterite. În plus, infuzia din seminţe de pătlagină ajută la scăderea tensiunii arteriale.
 
Atât infuzia cât şi tinctura de gălbenele sunt foarte eficiente în tratarea afecţiunilor stomacale. Infuzia de sunătoare tratează colitele cronice şi bolile de ficat prin reglarea starililor inflamatorii şi stimularea secreţiilor. Extractul din rădăcina de iarbă-dulce scade activitatea peptinică a sucului gastric şi creşte secreţia mucoasei. Decoctul din rădăcina de albăstrele este indicat în tratarea rănilor stomacale care se vindecă mai greu. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii