Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
03:45 23 08 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Păstârnacul, leguma minune care ne menţine sănătoşi

ro

24 Mar, 2017 00:00 582 Marime text
Păstârnacul este o legumă utilizată în alimentaţie şi ca remediu natural în tratamentele naturiste datorită efectelor sale medicinale.

Păstârnacul conţine vitamina A, C, B1, B2, folaţi, acid folic, săruri minerale şi oligoelemente de potasiu, fier, calciu, cupru, brom, iod, uleiuri volatile, terpene, pinene, apeină, lignină, zaharuri, amidon şi fibre.

Acesta are acţiune diuretică, antireumatismală,  depurativă, antioxidantă, tonică, antipiretică, antitoxică şi sedativă.

Consumat crud, ras, sub formă de decoct, uleiuri, extracte din frunze şi mai ales din rădăcini, păstârnacul are acţiune benefică în colecistite, constipaţie, anorexie, dureri gastrice, atonii veziculare, enterocolite spastice, insomnii minore, nefrită, disurie, colici renale, dereglări endocrine (sindrom menstrual), reumatism, avitaminoze,  obezitate, boli vasculare, infecţii, stări febrile, inapetenţă, dismenoree, febră, ateroscleroză, detoxifiere anemie şi diabet zaharat, conform csid.ro. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii