Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ovăzul se numără printre cele mai complexe alimente

ro

20 Jun, 2015 00:00 1780 Marime text
Ovăzul este o cereală din ce în ce mai folosită în alimentaţie de către persoanele care doresc să aibă o viaţă sănătoasă. Datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi, proteine, substanţe minerale şi vitamine, ovăzul se numără printre cele mai complexe alimente. Consumul de ovăz reduce nivelul colesterolului, deoarece acesta este bogat în omega 3, acid linoleic şi grăsimi bune. Datorită conţinutului de aminoacizi, ovăzul este excelent pentru o cură de calcifiere. În plus, acesta curăţă venele de depozitele de grăsime acumulate şi detoxifică organismul.
 
Ovăzul are în componenţa sa fibre solubile care reglează nivelul glucozei din sânge şi îmbunătăţesc digestia. Conţine grăsimi sănătoase, fibre, vitamine şi minerale, are puţine calorii, taie pofta de mâncare, elimină toxinele din organism, previne reţinerea de apă şi ajută în procesul de slăbire. De asemenea, datorită fitochimicalelelor din ovăz, s-a demonstrat că apariţia cancerului este mai puţin frecventă. 
 
Consumul de ovăz menţine inima sănătoasă, purifică organismul, întăreşte sistemul imunitar, previne infecţiile bacteriene şi virozele respiratorii. Prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei, poate fi reglată tensiunea arterială şi pot fi prevenite bolile cardiovasculare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii