Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Oul se numără printre cele mai bune alimente

ro

06 Mar, 2015 09:17 1121 Marime text
Există numeroase alimente sănătoase, însă oul se numără printre cele mai bune. Ouăle nu îngraşă şi nu ridică nivelul colesterolului, ci dimpotrivă, combinarea lor cu o dietă slabă în carbohidraţi duce la creşterea colesterolului bun. Oul este un aliment sănătos care nu cauzează probleme cardiace, contribuie la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a funcţiilor creierului. De asemenea, ajută la construirea masei musculare şi îmbunătăţeşte aspectul pielii.
 
Conţine toate vitaminele liposolubile A, D, E, K, vitamina B12, precum şi zinc, calciu, fosfor, fier, potasiu, Omega-3, omega-6, acid folic şi lecitină, substanţă care îmbunătăţeşte memoria. Ouăle conţin cantităţi importante din toţi cei opt aminoacizi esenţiali, care sunt indispensabili organismului şi care nu pot fi sintetizaţi prin procese metabolice. Totodată, ele sunt o sursă excelentă de triptofan, un aminoacid esenţial care este absolut necesar celulei nervoase. Consumul constant de ouă previne apariţia atacurilor cerebrale şi cardiace. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii