Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ortosifonul, planta care ameliorează simptomele reumatismului

ro

02 May, 2015 00:00 2382 Marime text
Ortosifonul sau ceaiul de Java este o plantă medicinală originară din Asia, care poate atinge înălţimea de 60 de cm. Florile de culoare violacee au staminele mai lungi decât tubul corolei. În scop medicinal, se folosesc frunzele, care au un miros aromat şi un gust sărat şi astringent. Frunzele plantei conţin derivaţi ai acidului cafeic şi rozmarinic, dar şi derivaţi flavonici.
 
Această plantă are o capacitate puternică de eliminare a ureei, a substanţelor azotate şi a sodiului. De asemenea, ortosifonul conţine o cantitate mare de săruri de potasiu cu efecte benefice în afecţiunile renale inflamatorii cronice. Ortosifonul vine în sprijinul dietelor care favorizează eliminarea excesului de lichide, făcând astfel posibilă menţinerea greutăţii, în combinaţie cu o dietă variată şi cu o activitate fizică desfăşurată constant. 
 
Ortosifonul suplimentează, de asemenea, aportul natural de potasiu. El are capacitatea de a înlătura excesul de acizi şi de apă din încheieturi, ajutând astfel la ameliorarea artritei, gutei sau reumatismului, în timp ce pudra obţinută din frunze este frecvent folosită pentru îmbunătăţirea mobilităţii la nivelul muşchilor şi articulaţiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii