Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O singură rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C

ro

30 Oct, 2016 00:00 3290 Marime text
Fructul dragostei sau al vieţii, aşa cum e denumită rodia, este excelent pentru sănătate. Cu o concentraţie mare de antioxidanţi, rodia trebuie consumată cât mai des, în special în sezonul rece. Recomandată persoanelor care doresc să slăbească, rodia ajută la arderea grăsimilor şi la accelerarea metabolismului.  
 
O singură rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulţi. Acest fruct ţine la distanţă bolile de inimă. Poate fi consumat în salate, deserturi, dar mai ales sub formă de suc care se prepară din o rodie cu seminţe şi pulpă, 125 de grame de struguri roşii fără sâmburi, un măr, cinci linguri de iaurt degresat şi o linguriţă de seminţe de in măcinate. Se storc fructele şi se toarnă sucul într-un blender, împreună cu restul ingredientelor. Se amestecă până se omogenizează. Acest suc reduce riscul apariţiei inflamaţiilor şi oferă o stare de bine.
 
În altă ordine de idei, s-a descoperit că extractele de rodie fac minuni şi pentru piele. Astfel au apărut cosmeticele anti-îmbătrânire şi suplimentele alimentare pe bază de rodii.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii