Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noni, un fruct care aduce multe beneficii organismului

ro

13 Feb, 2017 00:00 1567 Marime text
Pentru o viață sănătoasă, medicii recomandă consumul regulat de fructe, care aduc beneficii importante organismului. Pe lângă fructele foarte cunoscute românilor, putem vorbi și despre noni, care conține 18 aminoacizi indispensabili vieții, împreună cu o serie de minerale importante, fiind considerată o plantă sacră în multe culturi asiatice. Povestea fructului este foarte veche, acesta fiind utilizat de indigeni cu 2.000 de ani în urmă pentru tratarea mai multor boli. Indienii îl foloseau ca substanță de echilibrare și stabilizator al sănătății corpului, cultivându-l în toate teritoriile nou descoperite.

Este un fruct-miracol

Noni conține o serie de minerale importante, precum potasiu, fier, magneziu, zinc, germaniu, seleniu, care completează necesarul zilnic. În plus, în acest fruct se mai găsesc și substanțe active care accelerează fluxul intercelular de nutrienți, ceea ce conduce la regenerarea celulelor. Ca efecte benefice principale, amintim proprietățile antibacteriene, fructul putând fi folosit cu mult succes în tratarea insomniilor, scăderea hipertensiunii arteriale, normalizarea funcțiilor metabolismului și fortifierea organismului. Noni poate fi folosit pentru combaterea mai multor dependențe, cum ar fi fumatul, prin inhibarea dependenței de nicotină, pentru tratarea cancerului, a diabetului, artritei, depresiilor, alergiilor și hipertensiunii.

Pentru a beneficia de efectele benefice ale fructului, trebuie să se bea suc de noni în concetrație de 100%. Pe piață, se găsesc varietăți de sucuri Noni, însă unele produse au în componență doar extract de Noni sau pulbere și nu sunt naturale, fiindcă mai conțin apă sau agenți de îngroșare. Sucul natural de Noni conține o substanță esențială pentru menținerea sănătății, și anume xeronina, care permite celor trei miliarde de celule care compun organismul uman să se regenereze. Ca o comparație, cantitatea de xeronină din fructele Noni este de 800 de ori mai mare decât cea regăsită în ananasul comercializat în mod obișnuit.
 

 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii