Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătoasă şi gustoasă Moringa, una dintre cele mai bogate surse vegetale

ro

04 Aug, 2015 11:56 1333 Marime text
Sănătoasă şi gustoasă, moringa conţine atât de multe vitamine, încât este considerată una dintre cele mai bogate surse vegetale de vitamine care a fost descoperită vreodată. Frunzele, care cresc tot anul, au un gust asemănător cu cel al nucilor şi ţelinei, putând fi consumate atât crude, cât şi gătite. Păstăile în care se găsesc seminţele sunt comestibile, iar seminţele pot fi transformate în ulei, care poate fi utilizat în parfumuri şi produse de îngrijire a părului.
 
Moringa are de patru ori mai mult calciu decât laptele, de trei ori mai mult potasiu decât o banană, de şapte ori mai multă vitamina C decât portocalele, de patru ori mai multă vitamina A decât morcovi, conform purehealingfoods.com. Datorită conţinutului în triptofan, care produce serotonină şi niacină, hormoni responsabili cu starea de bine, moringa ajută la reducerea stresului şi la îmbunătăţirea dispoziţiei.
 
De asemenea, moringa reduce colesterolul, stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţeşte metabolismul, ajută la scăderea în greutate, promovează regenerarea celulară, întinereşte şi înfrumuseţează. Plantă este foarte benefică în cazuri de epilepsie, dureri de stomac, în probleme cu inima, pietre la rinichi, dar şi infecţii virale. Totodată, moringa poate fi folosită pentru gingivită, negi sau chiar muşcături de şerpi. Seminţele de moringa sunt bogate în acid oleic, benefic pentru o inimă sănătoasă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii