Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morcovii, o sursă bogată de vitamine

ro

13 Oct, 2017 23:59 2925 Marime text
Morcovul este una dintre cele mai consumate și bine văzute legume. Evident, nu și fără motiv, căci înainte de a fi folosit în mâncăruri, morcovul era luat ca și tratament pentru diverse afecțiuni. Multitudinea de vitamine și minerale conținute în această legumă, o încadrează printre cele mai benefice pentru sănătatea omului.

Ca să te bucuri de vitaminele din morcov, unele studii recomandă ca morcovul să fie fiert înainte. Se pare că organismul asimilează mai bine betacarotenul din morcov când este gătit. Mai mult, cel mai bine este ca morcovii să fie fierți întregi, abia apoi tăiați pentru a păstra toate vitaminele.

Printre beneficiile morcovilor se numără îmbunătățirea vederii, prevenirea cancerului, prevenirea bolilor cardiace și îmbunătățirea pielii și a dinților, potrivit csid.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii