Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
09:46 24 07 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Migdalele îmbunătăţesc funcţiile creierului

ro

13 Mar, 2015 13:11 952 Marime text
Migdalele sunt sâmburii unui pom fructifer originar din Orientul Mijlociu, Nordul Africii şi Sudul Asiei. Deoarece au o valoare nutritivă foarte mare, migdalele se numără printre cele mai hrănitoare alimente. Ele reprezintă şi o sursă foarte bună de magneziu, fosfor, cupru, calciu, fier, potasiu, zinc, fibre, carbohidraţi, antioxidanţi, vitaminele E, D, acid folic şi riboflavină (vitamina B2).
 
Migdalele ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism, oferind protecţie împotriva bolilor cardiovasculare. Uleiul de migdale este indicat în caz de constipaţie, obstrucţii bronhice, tuse violentă, dar şi pentru eliminarea calculilor urinari. Migdalele combat anemia,previn cancerul de colon, accelerează metabolismul şi mobilizează grăsimile din depozite, fiind indicate în dietele de slăbire drastice, dar şi în perioadele lungi de post, deoarece au un conţinut ridicat în proteine. Consumul de migdale prelungeşte durata de viaţă a neuronilor, îmbunătăţeşte memoria şi previne bolile mintale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii