Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metode naturiste pentru tratarea negilor

ro

07 Jul, 2014 00:00 2445 Marime text
Foarte inestetici şi, uneori, dureroşi, negii pot fi eliminaţi şi fără ajutorul bisturiului. În plus, utilizarea unor plante contribuie şi la dezinfectarea locului, pentru a preveni apariţia viitoare a acestor excrescenţe noncanceroase ale pielii. Iată câteva tratamente naturiste pentru tratarea negilor.
 
Frunzele de gălbenelele macerate în oţet. Cu acest lichid se tamponează partea afectată, de trei ori pe zi. De asemenea, şi ceaiul de gălbenele acţionează similar în acest scop.
Tamponarea cu suc de păpădie simplu, sau în amestec cu decoct de pelin, acţionează eficient în eliminarea negilor prin uscare.
Intern, tratamentul cu tuia este cunoscut ca fiind cel mai eficient în tratarea negilor. Crema cu extract de tuia şi tinctura de tuia au capacitatea de a usca negii în aproximativ două săptămâni. În uzul intern, mai este indicată şi infuzia de melisă, consumată de trei ori pe zi, în cure de aproximativ o lună şi jumătate.

Usturoiul, ţinut cu un plasture peste partea afectată, înlocuit de câteva ori pe zi cu unul proaspăt, determină negii să „cadă“ în mod natural.
De asemenea, pentru acelaşi efect sunt cunoscute şi rostopasca sau cojile de nuci verzi. În plus, uleiurile de ricin sau de turmeric şi vitaminele A şi C (comercializate în orice farmacie) sunt ideale într-un astfel de tratament.
Mai rar utilizat, dar foarte eficient în acest scop, este şi veninul de albine, care se găseşte în anumite unguente comercializate în farmacii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii